Secans de Lleida – 11/05/2024

Detalls de la sortida

En aquesta visita, llargament esperada, als secans, tindrem ocasió de veure una colla d’espècies molt adaptades als ambients càlids i secs, que difícilment trobarem en altres parts del país. Algunes d’elles molt acolorides, únics representants europeus de famílies tropicals com ara el gaig blau i l’abellerol. Altres molt críptiques: torlit, trobat, terreroles, calàndries, tallaretes, pardal roquer… Intentarem trobar cucut reial, els còlits ros i negre, capsigrany, xoriguer petit, esparver cendrós, i potser alguna àguila. També és un bon moment per veure els ambients estèpics en tota la seva esplendor de vegetació verda i florida.

Els llocs que visitarem són principalment camps de cereal, ametllers i altres conreus de secà, erms, timoneda, arbredes de ribera i pobles. La ruta transcorre entre Lleida, Aspa i Castelldans. Farem la ruta amb el mínim nombre de cotxes possible, i anirem parant i fent algun recorregut a peu en els llocs més adequats. La previsió és fer la parada per dinar a Aspa.

Lloc de trobada: Aparcament a la confluència entre Avinguda del Pla d’Urgell i Carrer Extremadura, a tocar del camp de futbol UE Bordeta, La Bordeta, Lleida. Coordenades: 41.599629, 0.644354; enllaç google maps: https://maps.app.goo.gl/MSDDZjqkut5q8HN66

Horari: Ens trobarem al punt indicat a les 9.00 del matí. La sortida és de tot el dia.

Preu: 20 €. Contacteu amb nosaltres i acabarem de concretar la forma de pagament.

Recomanacions: A banda d’aigua, menjar, binocles i guia de camp, convé portar una gorra per si el sol comença a fer-se notar amb força.

Si hi esteu interessats, comuniqueu-nos-ho mitjançant un correu a naturacat@naturacat.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Contigut protegit propietat de Francesc Jutglar