Massís del Garraf – 20/10/2024

Sortida amb cotxes particulars pel sector est del massís, una part elevada amb bones vistes. Combinarem trams amb cotxe i petites parades per visitar llocs concrets a peu. Després farem una caminada de 4,5 km des del darrer aparcament fins el Puig de les Agulles, un punt alt i accidentat, i la mateixa llargada de trajecte de tornada, amb possibilitat de veure espècies rupícoles. A banda dels ocells especialistes de rocam i de llocs secs i oberts, cal destacar que el Garraf és al límit entre la Catalunya humida i la Catalunya seca. El seu sòl calcari contribueix a donar-li aridesa. Ambdós factors fan que sigui un espai interessant també per als botànics, on es poden trobar espècies típiques i comunes de la flora litoral catalana juntament amb altres més especialitzades i no tan esteses. Malgrat que serà ja a finals de temporada, encara hi ha possibilitat de trobar alguns ocells en migració (rapinyaires, per exemple). Entre els ocells més interessants de les parts més exposades, amb poca vegetació, destaca el botxí meridional. També intentarem trobar el còlit negre i la merla blava, entre altres. No faltarà tampoc algun element arquitectònic d’interès, en el centre d’informació.

Lloc de trobada: Ens trobarem a l’aparcament del mirador de la Serra del Lladre. Coordenades: 41.270538, 1.921677. Ubicació google maps: https://goo.gl/maps/o8kiz3ze5AQWYAUT7

S’hi accedeix des de Port Ginesta.

Horari: sortirem a les 9.00 del matí i acabarem en funció de com vagin les observacions, però ja serà a la tarda. Sortida de dia sencer.

Preu: 20 €. Contacteu amb nosaltres i acabarem de concretar la forma de pagament.

Recomanacions i advertiments: Tingueu en compte la presència de penya-segats en la part final de la sortida. Cada persona s’ha de portar el menjar i l’aigua. Abans de dinar, farem una parada al centre d’informació, on hi ha serveis. No hi haurà serveis a partir de les 15.00 h, quan el centre d’informació tanca. La caminada més llarga que farem no té pas molt desnivell, però es fa per un corriol pedregós.

Si hi esteu interessats, comuniqueu-nos-ho mitjançant un correu a naturacat@naturacat.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Contigut protegit propietat de Francesc Jutglar