Aiguamolls de l’Empordà i Cap de Creus – 16/03/2024

Detalls de la sortida

Jornada dedicada a observar ocells marins i d’aiguamolls, però també espècies de prat, bosc de ribera i matollar. L’època és bona per a trobar pas migratori d’ocells marins, que en el Cap de Creus sovint s’apropen força a la costa. També s’haurà iniciat la migració dels limícoles més primerencs. Els paisatges de Cap de Creus i dels Aiguamolls empordanesos són també un bon incentiu.

Començarem pels aiguamolls, des d’El Cortalet, on aparcarem a l’àrea vigilada, sortirem directament cap als aguaits del gall marí i potser fins el de la Massona, que entre anar i tornar venen a ser 5,5 km. Tornarem enrera pel mateix camí després d’haver vist limícoles i alguns ocells aquàtics, entre altres, i novament al Cortalet acabarem de fer una ullada als aguaits restants immediats. Serà el moment de fer la parada per dinar. En acabat, anirem amb els cotxes fins l’aparcament del Cap de Creus (42.318559, 3.313712) (ubicació google maps: https://maps.app.goo.gl/aNrjDMhw7FbsAZxF6), on caminarem 1,5 km entre anar i tornar del cotxe al cap mateix per a fer prospecció d’ocells marins aprofitant l’hora de tornada de les barques de pesca. Al Cortalet hi ha serveis. L’itinerari dels aiguamolls és totalment pla, el de Cap de Creus és breu però pedregós.

Lloc de trobada: Sortida amb mitjans de transport particulars. Ens trobarem al carrer Alt Empordà, on es pot aparcar al costat de l’Esclat, a tocar de la rotonda d’entrada a Castelló d’Empúries, i ens repartirem en el mínim de cotxes possible. Coordenades: 42.250372, 3.074349. Ubicació google maps: https://maps.app.goo.gl/bBiW3nc2S7c1b5n89

Horari: Ens trobarem al punt indicat a les 8.45 h. La sortida és de tot el dia.

Preu: 20 €. Contacteu amb nosaltres i acabarem de concretar la forma de pagament.

Recomanacions: A la zona del Cortalet hi ha taules on podrem seure a menjar el que cadascú hagi portat. A banda d’aigua, feu un cop d’ull a la previsió meteorològica per si s’espera vent fort, que podria augmentar molt la sensació de fred. Porteu calçat còmode però adequat per a caminar pels corriols pedregosos del Cap de Creus.

Si hi esteu interessats, comuniqueu-nos-ho mitjançant un correu a naturacat@naturacat.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Contigut protegit propietat de Francesc Jutglar